Telekomünikasyondan, madenlere kadar farklı işlerde çalıştıktan sonra oradan okyanusu geçip Japonya'da hayatı deneyimleyip Avustralya'ya yerleşti ve eğitimle dolu bir hayata başladı.
Denenen işler, alınan eğitimler, kurslar, seminerler, sosyal etkinlikler birbirini kovalıyor ve geleceği şekillendiren altyapılar oluşuyordu. Bu süreçte Morabbin-Gelibolu kardeş şehir çalışmalarını hayata geçirdi, aynı zamanda yayıncılık ve media konusuna merak sarıp, ilgili okulları bitirip SBS-3EA radyosunda çalıştı. "Zuhal Abla" adlı Çocuk ve Kadın ve Yaşam programları yaptı. Daha sonra Melbourne-Corburg Belediyesi'nde Sosyal Görevli olarak, göçmen kadınların sosyal ve hukuksal hakları için çalışırken, ilk araştırma kitabını yayınladı. Bu süreçte bir Hong Kong fırsatı doğdu. Hong Kong Zuhal Mansfield'i fazlaca etkileyince, satın alma gücü yüksek cıvıl cıvıl kalabalık şehir, iş hayatı yoğun ve verimkar olunca da bu şehire yerleşmeye karar verdi. Hong Kong Türk ve Kültür Formunun kurucu üyesidir. Önceleri farklı dallarda yaptığı ticareti, daha sonra yatırım ve üretime çeviren Zuhal Mansfield artık bir madenci ve bir sanayici olmuştu. Kendi sektörü için Çin'e ihracat kapısını açmış ve müthiş bir başarı öyküsü yazmıştır. Bugün Türkiye bu pazara 1 milyar dolardan fazla mermer ihracat yapıyor.
Türkiye'nin çeşitli yerlerinde mermer/maden ocağı işleten Zuhal Mansfield 29 yıldır ürettiği maden ürünlerini 18 ülkeye ihracat yapıyor.
DEİK Afrika Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı,
Türk-Mısır İş Konseyi Başkanı, 2009/2015
Türk Australya İş Konseyi Başkanı 2015-2017
Turco Money Ekonomi Dergisinde Köşe yazarı
İstanbul Mermerciler Derneği Başkanı
TÜMMER Yönetim Kurulu Üyeliği
Turcomoney Dergisi'nde Köşe Yazarı (www.turcomoney.com)
Kadın Girişimciler Derneği "KAGİDER"in de kurucu üyesi.
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Bilecek İl Başkanı 2011-2015,
TRT üretimden Kalkınmaya Programının, "Başarının Formülü" Sosyal projesini hayata geçirmiş ve 4,5 yıl sunucululuğunu yapmıştır.
2000 yılında, yurtdışında yaşayan başarılı girişimcileri ödülünü ve
2002 yılında en iyi madenci ödülünü,
2008 yılında en iyi Kadın Girişimci,
2009 Yılında en iyi kadın ihracatçısı ödüllerini aldı.
2013 Peru'da International Woman Entrepreneurial Challange (IWEC) ödülü başlıca sayaklarımızdır.
2016 Avrupa yılın kadın girişimcisi başarı ödülü
ve 17 üniversiteden yılın en iyi girişimcilik konferansı ve girişimcisi
2019 Ekonomi dergisinden makale ödülü
2020 Marmara Üniversitesi fark yaratan kadın ödülü
Ayrıca son 15 yılda hedef kitlesi gençlerden hiç vazgeçmemiş 350 yerde girişimcilik/dış ticaret/Afrika ve Asya'daki yatırım fırsatları konferansları vermiştir.